Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rodině Marty Jandové (50) jablko nikdy nepadá daleko od stromu. Marta se profesně vydala ve šlépějích svého otce Petra Jandy a její dcera Maruška už je taky nebojácná rockerka.

Rok a čtvrt stará Maruška je ve fázi testování, co její fyzická schránka všechno vydrží. „Je takovej malej horolezec. Po židli je schopná vylézt na skříň. Samozřejmě chci, aby si to vyzkoušela, a tak mám ruce pod ní. Když vidím, že chce dělat něco hodně nebezpečného, tak se toho bojím, protože ještě nemá pud sebezáchovy," uvedla Jandová. Touhu prozkoumávat výšky prý Maruška nezdědila po ní, ale po jejím manželovi Miroslavu Vernerovi, který je nadšeným amatérským horolezcem.

„Krvácela mi jen jednou. Stála na zemi a uklouzla. Bohužel měla v ruce plastovou flašku na pití a zoubky si prorazila zevnitř ret. Bylo trošku krve, hned jsem ji vzala do koupelny, umyla krev studenou vodou. Potom měla velký ret jako po botoxu," vzpomíná na nepříjemnou událost Marta, která je ráda, že ve vyhrocené situaci zvládla zachovat chladnou hlavu. „Nakonec byla úplně v pohodě a až si v pořádku hrála s hračkami, tak jsem se rozklepala. Nebyla jsem hysterická, nejela jsem rychle na pohotovost. Je to dobrý," usmívala se Marta.

Reklama

Další články

Načítám