Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herce Václava Koptu jsme přes dvacet let, od doby kdy hrál v kultovním snímku Sněženky a machři, nevídali na obrazovkách a na plátnech kin, ale potkávali jsme se spíš na hudebních akcích. Málokdo totiž ví, že herec je zároveň i velmi talentovaným textařem. Nyní sice hraje v mnoha seriálech, ale texty pořád píše.

Potkali jsme se na křtu desky Václava Neckáře (80), pro kterého na ni napsal dvě písničky. "Mám z toho velkou radost, protože díky mojí herecké profesi už nemám tolik času psát a vybírám si. A pro ně psal už můj táta někdy v 60. letech. Mám rád, když se ty oblouky do sebe takhle hezky uzavírají," svěřil Super.cz.

Kopta napsal například český text k Neverending Story jako Galaxii přání pro Leonu Machálkovou (56), řadu písní pro Martina Dejdara (59), které se hrály v 90. letech, v poslední době pracuje s Lucií Bílou (58) a jeho dílem je například píseň Jsem to já. "V textařině se ale věnuju hlavně divadlům. S Petrem Maláskem jsme dělali Čachtickou paní, Edith - Vrabčák z předměstí nebo Lucrezii Borgiu," vypočítal.

Současně se objevuje v tolika seriálech, že stal zřejmě českým rekordmanem. Znali jsme ho jako školníka z Gymplu s (r)učením omezeným, je stálicí Ulice, točil Vinaře, seriál Doktor Martin, bude hlavním hrdinou Kanclu, který Česká televize nasadí v lednu a navíc vzal i muzikálové angažmá. Od března bude hrát v Mýdlovém princi v divadle Broadway.

Nyní na texty kvůli seriálům nemá tolik času. "Už se říká, že když otevřete olejovky, bude tam Kopta. Je to stejně tak příjemné jako nebezpečné. Už se stalo mnoha kolegům, že se jich trh velmi rychle nasytil a zase přišel utrum. Ale poraďte mi. To mám nabídky odmítat a zase se vrátit do ilegality? Na zadku už jsem seděl třicet let. Ale jsem samozřejmě rád, protože každý herec je ješitný a je rád, že je o jeho práci zájem. Třeba se mi do budoucna podaří vybalancovat, ale teď je toho opravdu moc," připustil Kopta.

Herec za poslední dobu shodil hezkých pár kilo a rozhodně to není takový tlouštík, jakým byl právě v pokračování úspěšných Sněženek a machrů. "Už je to zase na hranici, ale zhubnul jsem z nutnosti. Mít 105 kilo je už na moji výšku opravdu moc. Teď jsem zase trochu přibral, ale mám tak třiadevadesát," prozradil.

Reklama

Další články

Načítám