Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbenou herečku Janu Janěkovou můžeme momentálně vidět v primáckém seriálu Cesty domů, ale na divadelních prknech se už téměř neobjevuje. Až na jednu jedinou výjimku - představení Činoherního studia Bouře Cena za něžnost.

Jana Janěková se totiž před několika lety rozhodla, že se bude věnovat jenom divadelní režii. „Řekla jsem si, že divadelní herectví na nějaký čas opustím a budu žít v klidu, obklopená přírodou. To jsem učinila, ale z této nirvány mě posléze vytrhl kolega a dlouholetý kamarád Lexa Pyško a nabídl mi roli Aurory právě v Ceně za něžnost,“ svěřila se Janěková s tím, že s jinou hrou by se mu to asi nepovedlo, ale u této prostě nemohla odolat.

„Jde o příběh matky a dcery, který je krásný, přestože je poznamenaný tragédií. Odehrává se ve velkém časovém rozpětí a je to nejkrásnější divadelní role, jaká mě kdy potkala. Aurora je silná žena, která se snaží všechno, co ji v životě potká, ustát. Má velký smysl pro humor i sebeironii a vyhraněné názory na spoustu věcí. Díky tomuto představení jsem se tedy vrátila na jeviště a už pár let s ním jezdíme po celé republice,“ prozradila herečka, která se jinak pořád chce naplno věnovat režii.

„Zatím nemám potřebu brát nějakou jinou roli. Cítím potřebu režírovat, to ano, ale na jeviště se zatím víc vracet nechci,“ míní.

Milence Jany Janěkové hraje v tomto představení již zmíněný Alexej Pyško. I on říká, že Garrett je pro něj osudová role. „Nechtěl jsem ji přijmout, přišla ke mně v době, kdy se mi to vlastně tak nějak nehodilo, ale nakonec jsem souhlasil a dneska nelituju, je to opravdu krásný a silný příběh, v němž hrají také například Jitka Čvančarová, Jan Kačer, Petr Pelzer a další, “ říká herec.

Přestože Jana Janěková hraje momentálně pouze v jednom divadelním představení, práce prý má až nad hlavu. Kromě režírování stále natáčí další díly seriálu Cesty domů, kde hraje také velmi výraznou postavu – primářku kardiochirurgie Blanku.

Ve stejném seriálu ostatně hraje i dlouholetý hlas Bruce Willise Alexej Pyško, který se průběžně objevuje v roli policejního plukovníka Mladého. Ve společné scéně se ale ještě nepotkali. Na divadelním jevišti je ale diváci budou mít možnost vidět 23. října v Praze v Divadle Horní Počernice či 9. listopadu ve Valašském Národním Divadle v Karolince.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám