Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Studentka brněnské JAMU se už brzy stane jednou z hlavních tváří seriálu Vinaři, kde získala nečekanou roli. Alžběta Vaculčiaková si zahrála Petru, dceru Terezy Kostkové (47), která je přitom jen o 13 let starší než ona.

Nová seriálová hvězdička sice studuje na vysoké škole, ale před diváky bude předstírat, že je v pubertě. V seriálu je ale možné cokoliv, a Alžběta tak získala roli, z níž ve skutečnosti už dávno vyrostla.

„Byla jsem překvapená, když jsem zjistila, že Petře, kterou hraju, je sedmnáct let, kdežto mně je pětadvacet! Takže ta role je i veliký kompliment a je to pro mne moc příjemné. A druhý kompliment je pro mne to, že hraju Pražačku,“ popsala svou roli rodilá Slovenka, která musela před natáčením pilovat češtinu.

K Vinařům se dostala nejen díky studiu herectví, ale velkou výhodou pro ni byla její výška. „Petra je basketbalistka, já mám sport hodně ráda, ale třeba basketbal jsem nehrála nikdy – takže se ho nyní učím hrát. Moc si užívám návrat do těch sedmnácti let, kdy vám o životě rozhoduje mamka, která když prostě nedovolí, tak nikam nejedete. Je to pro mne zajímavé vrátit se do doby, kdy jsem si ještě nemohla dělat, co chci,“ dodala Vaculčiaková. Nakolik se jí návrat do puberty zdařil, se na obrazovce ukáže od neděle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám