Hlavní obsah
Článek

Na čtvrtek vyhlášená vzpomínková akce na Ivetu Bartošovou (†48), při které měli její fanoušci přijít vzdát hold zesnulé zpěvačce, nikdo nedorazil! Jen hrstka hladových a promrzlých novinářů, sem tam nějaká omladina a největší zájem událost, při níž proběhl i protest proti násilí na ženách, vzbudila mezi náhodnými turisty.

Akci na pražském Václavském náměstí pod koněm měl na triku Domenico Martucci (47), který přesně minutu před půl dvanáctou, tedy v době, kdy 29. dubna 2014 skočila Iveta pod vlak, spolu s řidičem a svou matkou držel minutu ticha. Jeho souputník v boji proti Josefu Rychtářovi Zdeněk Macura (49) měl s přítelkyní Vlaďkou enormní zpoždění.

Oba pánové si přinesli stolečky, Macura dokonce s něžným ubrusem k tomu, a rozdávali letáky upozorňující na problematiku domácího násilí.

Jinak se nic nedělo. Jen životem ostřílení čtrnáctiletí hoši dávali reportérům rozhovory o tom, co si myslí o celé kauze. Na vše dohlížela i policie a zpovzdálí i ochranka, kterou si Martucci přivolal na pomoc.

Ten vůbec nebyl smutný, že přivolal jen pár náhodných čumilů. „Je lepší, když je tu pět novinářů, kteří to sdělí statisícové veřejnosti, než tisíc lidí a žádný novinář,“ tvrdil Domenico.

Reklama

Další články

Načítám