Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Kariéra o pět let mladší sestry Libušky Šafránkové (†68) Miroslavy (55) se ze začátku rozvíjela stejně slibně jako sestřina. První velkou roli si blonďatá sestra slavné Popelky zahrála ve filmu Robinsonka (1974). Debutovala tři roky po své sestře. Bylo jí necelých šestnáct a Kachyňa ji pro film objevil jako studentku na textilní škole v Brně. Následovaly hlavní role v hudební komedii Romance za korunu (1975) a pohádce Malá mořská víla (1976).

A právě v té době byly obě sestry, které odlišovala hlavně barva vlasů, známé stejně. To se však brzy změnilo. Kariéra Miroslavy, která natáčela i v zahraničí, začala stagnovat. Divácky nejoblíbenější role Borůvky z filmu Jak svět přichází o básníky (1982) byla na několik následujících let její poslední.

Po letech strávených za hranicemi se Miroslava vrátila před kamery na chvíli na začátku devadesátých let. Místo Jany Nagyové hrála v pokračování Arabely, které kdysi propůjčila hlas právě její sestra Libuše. Na veřejnosti se Miroslava objevila po dlouhé době na konci minulého roku. S tmavými vlasy byla od své slavnější sestry skoro k nepoznání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám