Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Petra Janů (71) patří k těm dámám na naší hudební scéně, které toho za více než čtyřicetiletou kariéru dokázaly hodně. Proplouvala úspěšně nejrůznějšími žánry, natočila kvantum desek, sbírala ceny popularity i ceny hudební, vydržela přes pětatřicet let s jedním chlapem a nezbláznila se z toho.

Na podzim oslaví Petra dvaašedesáté narozeniny, ale i ve svém předdůchodovém věku, který jí může věřit snad jen strážce zákona při kontrole občanky, dokáže vyprodat Lucernu.

Dnes už Petra nemusí nic dokazovat svým fanouškům ani sama sobě. Vy se ale s námi můžete podívat do zpěvaččiných začátků, kdy o kariéře v pop music teprve snila a na prknech Semaforu získávala první kumštýřské ostruhy. Na mnohých fotkách pozdější trojnásobnou Zlatou slavici možná ani nepoznáte.

„Na doby svých začátků vzpomínám už dnes s nostalgií a nad některými fotkami propadám v upřímný smích. Myslela jsem si naivně, že vylezu na jeviště, zazpívám a za týden bude volat Hollywood. Jiří Císler i můj budoucí muž Michal Zelenka mě z toho omylu naštěstí rychle vyvedli a rychle usadili zpátky na zem,“ vzpomíná dnes Petra.

„Dnes už bych nechtěla kariéru začínat. Jsem ráda, že jsem tam, kde jsem. Mé profesní sny se mi splnily, a dokonce přeplnily. Když vidím vyprodaný a natěšený sál, mám radost. Užívám si to,“ přiznala Petra, kterou už na podzim čeká společné turné s Věrou Špinarovou po Čechách, Moravě a Slovensku. V legendární pražské Lucerně budou obě dámy zářit 10. a 11. prosince. „První koncert se prodal i bez reklamy tak rychle, že jsme musely přidat ještě jeden,“ konstatuje spokojeně zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám