Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Postava vekslácké kočičky přezdívané Evička Tričko, která ve filmu Bony a klid zamotala hlavu mladíčkovi z venkova v podání Jana Potměšila, se stala herečce Veronice Jeníkové osudovou. "Dokud nepřišla Vendulka z Ordinace v růžové zahradě, oslovovali mne tak i lidé na ulici," přiznala herečka Super.cz.

Proto nás zajímalo, zda nabídku na pokračování snímku po sedmadvaceti letech vzala okamžitě, anebo se musela rozmýšlet. "To je těžké. Spíš už jsem nevěřila, že ten film vůbec vznikne. Během let se o tom mluvilo několikrát, začalo to už před deseti lety, takže jsem byla spíš překvapená, že verze režiséra Víta Olmera se opravdu uskutečnila, a že v květnu už nás čeká premiéra," vysvětlila Jeníková.

Její postava se ve snímku samozřejmě během let změnila. "Řekla bych, že se její vnímání morálních hodnot vyvíjelo pozitivním směrem," míní Veronika, slíbila ale, že o legendární tričko ani v pokračování filmu nepřijdeme.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám