Hlavní obsah
Článek

Australská herečka Cate Blanchett (44) se po devíti letech dočkala dalšího Oscara, ale vůbec to nevypadá, že její dva trumfy od sebe dělí taková časová propast.

Filmový průmysl se vyvíjí nezadržitelnou rychlostí, ale Cate Blanchett vypadá stále stejně skvěle. Přestože má za sebou bohatou kariéru a každoročně si zahraje v několika filmech, její tvář září stejně jako na archivních snímcích.

Hollywoodská stálice je oblíbenkyní Americké filmové akademie, která ji poprvé na Oscara nominovala už v roce 1999 za hlavní roli v historickém dramatu Královna Alžběta. Z ceny se však Cate těšila až o šest let později, kdy proměnila ve vítězství svůj druhý pokus. V roce 2006 triumfovala mezi herečkami ve vedlejších rolích a Oscara jí zajistil film Letec. Po následujících třech nominacích (Zápisky o skandálu, Beze mě: Šest tváří Boba Dylana a Královna Alžběta: Zlatý věk) se díky režisérovi Woodymu Allenovi a jeho filmu Jasmíniny slzy dočkala druhé sošky do sbírky.

Při pohledu na fotografie, které od sebe dělí devět let, se ovšem zdá, že Cate nepřibyla jediná vráska a její štíhlá postava má stále stejně dokonalé míry. Blanchett totiž patří ke šťastným ženám, pro něž čas není nepřítelem, a přibývající věk jim neubírá na kráse.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám