Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani po sedmi letech spolupráce s nadací DebRA se Jitka Čvančarová (46) nepřestává dojímat. Během zahájení vernisáže velkoformátových fotografií 12 plus 12 v budově Českého rozhlasu herečku citově zasáhl proslov kamarádky Olgy, která trpí nemocí motýlích křídel. Jitka dala průchod emocím a po tváři se jí kutálely slzy jako hrachy.

„Tyhle lidi znám sedm let, a neumím k nim být lhostejná. Oni jsou tak silní a výjimeční, že vás to ohromuje každý den. Olgu znám hodně dlouho a velmi intimně, a stejně mě pokaždé ohromí něčím novým," řekla Super.cz Jitka.

Právě proslov devětadvacetileté Olgy herečku dojal. Dívka během řeči popsala, jak složitý je život s nemocí, jak její chorobu vnímá okolí, a že díky nadaci se informovanost veřejnosti o této nemoci výrazně zlepšuje.

Čvančarová je řadu let ambasadorkou projektu, aktivně se zapojuje do fungování nadace, setkává se s pacienty a vyhledává také tváře, které se zapojují do projektu 12 plus 12.

„DebRA v České republice působí, tuším, deset let, mě oslovila zakladatelka nadace, paní primářka Bučková, asi před sedmi lety. Když poznáte, jací úžasní lidé pro tuhle organizaci pracují, jak kouzelní jsou pacienti, tak tam není prostor pro odmítnutí. Bylo mi naprosto jasné, že musím udělat cokoli, co bude v mých silách, aby se pacientům pomohlo," řekla nám Jitka Čvančarová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám