Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televizní komik a moderátor pořadu The Tonight Show Jay Leno se ve třiašedesáti letech rozhodl přenechat prostor mladším a vyklidit pole. Stanice NBC tak dnes večer odvysílá finální díl talk show, která se na obrazovkách vysílá po dobu 22 let, v níž bude Leno v roli moderátora. Jeho posledními hosty budou country zpěvák Garth Brooks a herec Billy Crystal, který se objevil rovněž v úplně prvním díle pořadu. Otěže po Lenovi převezme další známý komik Jimmy Fallon.

Na béžovém křesle se vedle Lena v průběhu let vystřídal snad každý, kdo ve světě šoubyznysu něco znamená, ale přivítal v něm například i americké prezidenty Baracka Obamu či George Bushe, a dokonce i exmanželku Billa Clintona Hillary. Clinton byl přitom vděčným terčem jeho vtípků, celkem jich za ta léta ve svém pořadu na jeho adresu pronesl 4607!

Důvodem odchodu z televizních obrazovek jsou prý současní umělci, kteří Lenovi nic neříkají a zároveň stále vzrůstající obliba sociálních sítí. „Abych ve třiašedesáti četl tweety Miley Cyrus je trochu zvláštní. Je třeba jít dál,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám