Hlavní obsah
Článek

Ve věku 89 let zemřel po vážné nemoci vleknoucí se několik let Jiří Lendl, tatínek někdejší světové tenisové jedničky Ivana Lendla (53). Stalo se tak na Boží hod a Lendlovi slavící svátky v Americe, kde dlouhodobě žijí, tak dozajisté prožívají ty nejsmutnější Vánoce v životě. Místo radostného rozbalování dárků s dcerami se tenista musel vypořádat s obrovskou ztrátou. Jeho tatínek byl pro něj totiž prý nejbližším člověkem.

Jiří Lendl svého syna k tenisu přivedl, sám v minulosti aktivně hrával, ale do historie sportu se zapsal především jako bývalý šéf českého tenisového svazu a jeho čestný prezident. Podle rodinného známého a tenisty Jana Kukala měl Ivan Lendl s otcem ty nejlepší vztahy: „Táta byl nejbližším člověkem v jeho životě. Jemu a mamince vděčí za svou úspěšnou kariéru,“ svěřil deníku Blesk.

Právě tenistova maminka Olga (78) pečovala o nemocného Jiřího do posledních chvil. Starala se o něj doma a když se jeho zdraví zhoršilo a Jiří musel do nemocnice, navštěvovala jej na pokoji denně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám