Hlavní obsah
Článek

Důvěřuj, ale prověřuj! Tak toto přísloví platí pro Ivetu Bartošovou (†48) asi pětinásobně. Když včera Super.cz přinesl informaci o tom, že pěnice opět zalarmovala státní zastupitelství, ke kterému se odvolala proti rozhodnutí policie odložit případ jejího domnělého únosu ochráncem Zdeňkem Macurou (49), pro jistotu jsme kontaktovali i strážce zákona. Mluví Iveta Bartošová pravdu, když říká, že policie případ šetří? Ani náhodou.

„Nic takového momentálně neprošetřujeme. Žádný takový podnět k znovuobnovení prošetřování ani nemáme. Podstatnou skutečností ale může být to, že žádost mohla být podána na státní zastupitelství, avšak k nám to ještě nedorazilo,“ uvedl pro Super.cz pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Jinými slovy: nikdo únos znovu nešetří. A i kdyby si zpěvačka třikrát zadupala nožičkou, policie šetřit nic znovu nezačne. Ledaže by námitky Bartošové uznal státní zástupce a strážce zákona následně zaúkoloval, aby se k případu vrátili. Že se takhle zachová, není vůbec jisté.

Takže žádná kriminálka, žádné řetězy a pouta pro Zdeňka Macuru. Ten si myslí, že cílem vyjádření Ivety bylo navodit pochybnost v lidech, jestli přeci jen není padouch. „Pokud se řekne, že něco šetří kriminálka, vyznívá to, že to asi bude pravda a ten dotyčný je zločinec,“ přemítá Macura.

A i když Super.cz s Bartošovou komunikoval o tom, zda není na čase přiznat, že si tvrzením o únosu jen dělá alibi před podvedeným manželem, Iveta si dál jede svou. Ani důkazy (telefonní nahrávka, jak Macuru žádá o pomoc či jak přiznává, že je na dovolené a další) ji nedonutí přiznat barvu. „Já nelžu! Mám jiné důkazy. Budete se hodně divit,“ prohlásila tajemně. Jaké, to už ale neuvedla. Existují vůbec?

„I tím může někdo vyvolávat zájem ostatních, aby mu začali věřit, i když třeba žádné důkazy nemá. A v tomto případě ani mít nemůže,“ dodal k tomu s úsměvem Ivetin bývalý partner Macura.

Reklama

Další články

Načítám