Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Devětatřicetiletá Jessica se sice bude vdávat za svého o dekádu staršího partnera Marka až příští rok, ale veškeré detaily s horlivostí plánuje už nyní. Jako každá správná nevěsta prožívá především svatební šaty. Jenže Jessica a Mark rozhodně nejsou typickým párem, který se chystá svou lásku stvrdit slibem manželským. Ještě před několika lety on byl ženou a ona mužem.

Oba od mládí věděli, že jejich identita je někde jinde. U opačného pohlaví. A proto se oba rozhodli pro hormonální, a později i operativní přeměnu pohlaví. K úplnému štěstí jim ale stále chyběla spřízněná duše a láska. Tu našli jeden v druhém před dvěma lety. Že si jsou souzení, prý věděli od prvního okamžiku.

Mark, jenž se narodil jako Maritza, i Jessica, původně Shawn, museli v průběhu života čelit diskriminaci a nadávkám kvůli své sexualitě. U Jessicy během dospívání vše vyvrcholilo pokusem o sebevraždu. Zastání se nedočkala ani u svých nejbližších. Když rodině sdělila své niterné tajemství, zřekla se jí.

„Celé ty roky jsem si myslela, že jsem gay, ale nyní už vím, kdo jsem, a Mark mě doplňuje. Náš vztah je něčím, o čem většina lidí sní. Náš první polibek byl magický,“ říká zamilovaná Jessica. A Mark její nadšení sdílí: „Projít si vší tou bolestí je skoro jako bychom byli odměněni tím, že nás osud svedl dohromady. S Jessicou jsem našel na první pohled opravdovou lásku na celý život. Je to jako něco, co se vídá jen ve filmech.“

Reklama

Další články

Načítám