Hlavní obsah
Článek

Devatenáctiletý Alain-Fabien Delon se ve středu 20. listopadu dostavil k soudu v Ženevě, aby si vyslechl rozsudek žaloby vznesené proti němu před dvěma roky. Tehdy při tahanici s kamarádem postřelil dívku a způsobil jí vážné zranění. Soud ho uznal vinným. Dostal pětiměsíční trest s odkladem.

Soud přihlédl ke skutečnosti, že synovi slavného Alaina Delona bylo teprve sedmnáct, zbraň vzal do ruky z nerozvážnosti a dívka byla poraněna při nehodě, nikoli záměrně.

Ke všemu došlo v bytě Alaina Delona v ženevské čtvrti Champel, kam si tehdy sedmnáctiletý Alain-Fabien pozval kamaráda a kamarádku. Na párty se pak mladíci začali přetahovat o pistoli a během potyčky zbraň vystřelila. Dívka byla zasažena do břicha a musela být hospitalizována a operována.

„Ženevský soud pro mladistvé, jehož slyšení ve středu proběhlo za zavřenými dveřmi, shledal devatenáctiletého Alaina-Fabiena Delona vinným z vážného poškození zdraví z nedbalosti, ale zprostil ho viny z ohrožení na životě,“ napsal Tribune de Genève.

Delonův obhájce Alec Reymond byl s rozsudkem spokojen. Podle něj je vyváženým trestem za to, co jeho klient způsobil. Mladík nepůjde do vězení, zároveň je poučen. Největším trestem však podle Reymonda i soudu byly dva roky, během nichž na rozsudek čekal.

Alaina-Fabiena doprovodila k soudu jeho matka, nizozemská modelka Rosalie van Breemen, s níž má osmasedmdesátiletý Alain Delon také dvaadvacetiletou dceru Anouschku.

Delon má kromě dvou mladších potomků ještě devětačtyřicetiletého syna Anthonyho s první manželkou Nathalie Barthelemy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám