Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pamatujete na slavnou kauzu údajného únosu Ivety Bartošové (†48) Romanem Třískou v roce 1994? Tehdy zpěvačka tvrdila, že ji balil do alobalu, aby ji ochránil před ufouny nebo že ji přivazoval k topení a znásilňoval. Před nedávnem obvinila z podobného trestného činu Zdeňka Macuru. Jak současnou kauzu Tříska nyní vnímá? Jde prý o podobnou záležitost, jako tu jeho. „Džambulka se nezměnila,“ tvrdí muž.

Toho soudy všech obvinění zprostily. Dospěly k závěru, že si tím tvrzením pěnice řešila osobní problémy. A jak na něj Macurův údajný únos působí?

„Do určité míry jako opakování toho, co se před devatenácti lety odehrálo. Jsou tam zákonitě odlišnosti, ale základ je podle mě téměř shodný. Nějaké problémy (v partnerském vztahu), následně její odchod s někým jiným a poté návrat zpět,“ řekl Sedmičce Tříska. Nevěří ani Ivetině tvrzení, že ji chtěli v Itálii rozporcovat.

„Kromě toho, že o vhodnosti jejích orgánů k použití u pacienta lze velmi silně pochybovat, tak si představte to, že za účasti televize ona jako mediálně známá osoba odjíždí s panem Macurou a pak ji s panem Martuccim někde prodávají na orgány a vysvětlují následně její zmizení policii, novinářům a čelí obvinění snad i z vraždy? Nemusím mít nadprůměrné IQ – obyčejný člověk takovému pomatenému blábolu, jak se mi to tvrzení jeví, nemůže uvěřit, i kdyby měl dvě promile alkoholu v krvi,“ tvrdí přesvědčivě.

Podle něj před devatenácti lety Bartošová od Štaidla prchla kvůli tomu, že odletěl do USA, ale ne s ní, nýbrž s mladou krásnou krupiérkou.

„Ona si snad sebestředně myslí, že cokoli – třeba i absurdního – řekne, lidé jí uvěří, což je na velkém omylu. Lidé to totiž obecně berou jako absurditu, místy k smíchu, stejně jako její »únos« za účelem prodeje na orgány či snad i na maso. To jako do nějaké italské restaurace, kde by ji rozporcovali a servírovali jako polední menu?“ směje se Tříska.

Macurovi vzkazuje, že nemá všemu, co Bartošová řekne, věřit. „Džambulka je stále stejná a jiná za těch mnoho let už asi nebude, máte-li rád problémy a peklo, pak jste na nejlepší cestě,“ dodal Tříska.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám