Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Řekl mu někdo, aby se šel už konečně zahrabat? No, takhle přesně to prý nebylo, ale výsledek je stejný, jako by vzal tenhle pokyn doslova. Zpěvák Dan Bárta fotil na Slovensku promo fotky k připravovanému albu a turné Maratonika tour za opravu drsných podmínek.

Kvůli jedné fotografii jeho i ostatní členy skupiny Illustratosphere, se kterou na turné vyráží, musel bagr zasypat až po hruď do písku. Fotografie vznikly ve vojenském prostoru a Dan i ostatní členové skupiny si díky skvělé atmosféře i počasí focení náležitě užívali.

„Nemohu říci, že bych samým nadšením nemohl ani dospat. Mířil na mě fotoaparát a já se tvářil krásnější, chytřejší a mladší, než vlastně jsem. Mám rád, když je fotograf neviditelný a mohu si dělat, co chci. Je ale fajn, že občas najdu odvahu k tomu, abych lidem ukázal, jaký nejsem,“ vtipkoval zpěvák Dan Bárta.

Fotografování zvládli Dan Bárta a celá kapela za jeden den. Přímo v písečných dunách je upravili stylisté a vizážisté, sám fotograf Jakub Klimo obsluhoval bagr. „Když jsme se o tom bavili poprvé, hned jsem si v hlavě představil propojení civilizace, poušť, prach … Najednou jsem je viděl všechny zahrabané v písku. Fotili jsme i s takovými pouštními brýlemi. Kvůli focení musely být vykopány bagrem jámy, do kterých jsme hudebníky umístili. Obsluhu stroje jsem si vzal na starost přímo já sám,“ nadšeně popsal Klimo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám