Hlavní obsah
Famous
Článek

Američtí zdravotníci varují před novou metodou hubnutí, která se začíná rozmáhat mezi morbidně obézními lidmi. Ti se chtějí stále cpát hamburgery, hranolky a zapíjet to litry přeslazené koly, a přesto být štíhlí. Ačkoli se to zdá jako neslučitelné, pomoci jim můžou střevní cizopasníci. Konkrétně tasemnice z kmene ploštěnců. Jedním z případů se teď zabývali v Iowě, obézní žena tam slupla parazita, jehož koupila na internetu.

Jenže tasemnice sídlí v tenkém střevě, kde do svého těla absorbuje živiny. Krom základních hlavních také vitaminy a další pro tělo nezbytné látky, takže hostitele ochuzuje o velmi cenné nutrienty. Tasemnice však škodí i jinak, produkuje toxiny, které způsobují vážné zdravotní komplikace. Hubnutí tasemnicí je nezdravé a u některých osob může být i životu nebezpečné.

„Pozření tasemnic je extrémně nebezpečné a může způsobit celé spektrum nežádoucích vedlejších účinků, ve výjimečném případě i smrt. Ti, kdo touží zhubnout, by se měli držet ověřených metod – méně jíst a více se pohybovat,“ svěřila doktorka Patricia Quinlisk, ministryně zdravotnictví z Iowy, v rozhovoru pro list Des Moines Register. Ten informoval o případu ženy, jež koupila tasemnice na internetu a způsobila si vážné zdravotní komplikace, když se paraziti v jejích střevech usadili a začali prosperovat.

Související témata:
Tasemnice

Reklama

Další články

Načítám