Hlavní obsah
Článek

Vypadávají jí zuby a již několikrát byla na kolagenových injekcích kvůli hlubokým vráskám - pokud si myslíte, že je řeč o ženě ve středním věku, mýlíte se. Zaře Hartshorn je teprve šestnáct let, ale už nyní vypadá na pětačtyřicet. Za to, jak vypadá, může nemoc zvaná lipodystrofie.

Mladá Britka trpí nemocí zvanou lipodystrofie, tedy poruchou látkové přeměny tuků. Stejná nemoc, která zapříčiňuje to, že Zara vypadá mnohem starší než její spolužáci, trápí i její matku Tracey a sestru Jolene.

Výše zmíněný genetický defekt postihuje méně než třicet lidí ve Velké Británii, ale zrovna Zařinu rodinu to postihlo plošně.

Navzdory tomu, že studentku podporuje její rodina, bez ustání poslouchá posměšky ze stran svých spolužáků a vrstevníků, kteří ji nazývají babičkou nebo opicí.

„Opravdu mě to zlobí. Ale snažím se to moc neřešit,“ uvedla Zara, která byla dokonce kvůli svému vzhledu fyzicky napadena.

„Jednou mi ve škole dala učitelka učební plán pro profesory. Řekla jsem jí, že nejsem učitelka, ale žák. Nikdy jsem se necítila tak trapně. Chtěla jsem zemřít. To samé se mi přihodilo rok poté, když nám měnili učitele,“ vzpomíná Zara.

Nešťastnou dívku ale nakonec čekal happyend. Nedávno podstoupila facelift, což jí radikálně změnilo život. Našla si nového přítele a touží po tom, dostat se na vysokou školu.

Reklama

Další články

Načítám