Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Něžná a nevinná, jako poupátko, pomysleli byste si nejspíš při pohledu na herečku Audrey Tautou. Jenže zdání klame, tato půvabná Francouzka se před kamerou neváhala i svléknout. Udělala tak na prahu nového milénia v nepříliš kladně přijaté francouzské komedii Le Libertin. O rok později (2001) už ale přišel její obrovský úspěch s Amélií z Montmartru a Audrey, o níž se přesně neví, zda je jí 34, nebo 36 let, se rázem vyhoupla mezi slavné herečky.

Přestože by se jistě slušně uchytila i v Hollywoodu, Audrey raději pokračovala v natáčení filmů ve své domovině, případně v rámci Evropy. Jedním z mála amerických počinů byla hlavní ženská role ve snímku z roku 2006 Šifra mistra Leonarda, kde si zahrála po boku Toma Hankse nebo Jeana Rena.

Tuto půvabnou okatou herečku navíc máte šanci spatřit na vlastní oči během letošního MFF v Karlových Varech, který začíná již koncem příštího týdne.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám