Hlavní obsah
Článek

V Česku máme na skok kuchaře, který vařil pro hollywoodské hvězdy. Protože je Roman Hadrbolec velmi vytížený a v červenci odlétá do Chicaga, kde otevírá další restauraci, museli jsme ho vyzpovídat narychlo na otevření té pražské.

Na Hadrbolcových lahůdkách si pochutnávaly opravdové hvězdy. Byl osobním kuchařem Paula Newmana, Cher, Jacka Nicholsona nebo Arnolda Schwarzeneggera. "Dostal jsem se do Beverly Hills od agentury, která zprostředkovává práci kuchařům a jiným profesím. A náhodně jsem se dostal k filmovému producentovi Johnu Davisovi, který si mne najal a vařil jsem v jeho domě v Malibu," vyprávěl.

"Ten mi otevřel dveře k filmovým hvězdám, pro které jsem dělal také osobního kuchaře. Nicholson má rád steaky, omáčky, miluje masité pokrmy. A nemá rád, když ho u jídla někdo ruší. Paul Newman zase miluje špagety, on má i vlastní značku omáčky na těstoviny. Cher zase pořád chtěla zdravé jídlo, podušenou zeleninu. Moje tofu s ananasem jí hodně chutnalo," pokračoval.

A se co jí doma u Arnolda? "Pán domu snídá vločky s jogurtem a hodně ovoce, stejně tak i jeho děti. Má rád bramborovou kaši, telecí, hodně proteinů. Zato jeho žena Maria se hodně hlídá, jí vegetariánsky, takže jsem musel vařit několikrát," řekl Super.cz.

Jsou ale pokrmy, které nemá rád ani samotný kuchař. "S obalovanými brouky jsem třeba problém neměl. Zato olivy jsem dlouho nemohl vůbec jíst, teprve se k nim propracovávám. Dva roky jsem vařil u jezera Como a místní Italové mě to naučili," svěřil.

Sám je vyznavačem fusion kuchyně, kde se snoubí prvky orientu hlavně s francouzskou kuchyní. "Vařím rád vietnamská jídla, ale čínu vůbec," upřesnil.

Reklama

Další články

Načítám