Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Vymlouval se, zapíral, ale nikdo mu neuvěřil! Jak Super.cz před časem exkluzivně informoval jako první, přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) měl zmlátit svou manželku tak, že měla tělo samou modřinu a skončila zraněná v nemocnici. Doteď šlo jen o údajné napadení (Rychtář se nepřiznal), avšak soud, který tuto trestní věc rozhodoval, dnes vydal rozsudek: vinen! Rychtář se skutečně měl dopustit trestného činu ublížení na zdraví tím, že brutálně napadl svou exmanželku, za což dostal desetiměsíční podmínku s ročním odkladem a Darině Nové (66) navíc musí zaplatit odškodné.

Jak už je u Rychtáře zvykem, přestože mu hrozilo vězení natvrdo, k soudu se nedostavil a na místě ho neomluvil ani právník, protože se také nedostavil. „Vypovídala Darina Nová, její syn Josef Rychtář mladší a policista, který na místě napadení zasahoval. Všichni jednoznačně hovořili proti obžalovanému,“ dozvěděli jsme se od zdroje ze soudní síně.

Rozhodující vliv na verdikt soudu měl soudní znalec z oboru zdravotnictví. „Jednoznačně prokázal, že zranění si nemohla poškozená způsobit v žádném případě sama nebo pádem, jak se snažil vymlouvat obžalovaný. Podle znalce zranění způsobila jiná osoba,“ říká zdroj.

A co na odsouzení exmanžela říká sama Nová? „Všichni měli velice korektní a profesionální přístup. Už v soudní síni jsem se vzdala možnosti odvolat se, zatímco podle mých informací Josef Rychtář se odvolávat bude. S verdiktem soudu jsem spokojena. Nešlo mi o to dostat ho za mříže, ale dát najevo, že nikdo by se neměl bát ozvat se, když je mu ubližováno,“ řekla Super.cz Nová, která nadále žije s bývalým mužem v rodinném domě v Říčanech a neustále musí čelit jeho pokusům o opětovné sblížení.

Cifru, kterou jí musí Rychtář zaplatit coby odškodnění za zdravotní újmu, nechtěla zveřejňovat. „Jde o částku podle tabulek. Nic převratného. Mohla jsem žádat více, ale o peníze mi v žádném případě nešlo. Šlo o princip. Nikdo se na nikom beztrestně nesmí dopouštět násilí,“ dodala Nová. Podle našich zpravodajů šlo o částku v jednotkách tisíců korun.

Reklama

Další články

Načítám