Hlavní obsah
Článek

S muzikantem Ivo Pešákem (†66), který minulé pondělí podlehl pooperačním komplikacím, se rodina i kamarádi rozloučili ve farním kostele svatého Jakuba na Zbraslavi. Kdo čekal banjo, kytary a Jožina z bažin, nedočkal se. "Hrát nebudeme. Obřad proběhne podle přání rodiny," řekl Super.cz před kostelem Ivan Mládek, jenž s Pešákem desetiletí vystupoval. Na tom byl vidět velký smutek, chvílemi dokonce hlasitě plakal.

S Ivo Pešákem se loučila manželka Milada, kterou si oblíbený komik vzal hned dvakrát. Sice se s ní rozvedl, ale nemohl bez ní být, byla láskou jeho života. Dceru a syna měl ale z prvního manželství. Syn David dorazil s manželkou a synkem Davidem. Dcera Věra přijela z Holandska, kam kdysi emigrovala, bez svých dvou kluků. "Jsem ráda, že jsem se stihla s tátou rozloučit a naposledy si popovídat. Bude mi moc chybět," lkala nad rakví, kde měla smuteční projev.

V kostele se sešlo i dost kamarádů z branže. "Byl jsem asi poslední, s kým Ivo vystupoval na jevišti. Bylo to v březnu v Chicagu. Čtyři dny před tím, než zemřel, mi napsal textovku, ve které rušil kšeft. Je to poslední SMS od něj, a tak si ji schovám," vzpomínal Václav Upír Krejčí, jenž s Pešákem založil duo Dýza Boys. "Ženský po nás šílely. Jednou si celý sál sundal podprsenky a dámy s nimi stály fronty na podpisy," přidal veselou historku.

Zdeněk Srstka nahradil Ivo Pešáka v seriálu Noha 22. "Když mi tehdy volal Ivan Mládek, jestli bych to na nějakou dobu vzal, protože Ivo musí do nemocnice, počítal jsem se třemi týdny. Říkal jsem si, že mu uříznou palec a vrátí se," přemýšlel nahlas po obřadu.

Ostatky Ivo Pešáka budou rozptýleny na loučce hřbitova na pražských Malvazinkách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám