Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je až k nevíře, jak perfektní postavy si i po čtyřicítce udržuje většina topmodelek ze slavné éry 90. let. V té době se na úplný vrchol dostala jen hrstka skutečně půvabných dívek s dokonale tvarovanými postavami a snadno rozpoznatelnými tvářemi namísto dnes populárních ‚tvárných‘ obličejů často připomínajících bledé podvyživené chlapce. Představitelkou typické krásy a dokonalosti byla i holandská supermodelka Karen Mulder, která by i dnes ve čtyřiačtyřiceti mohla s přehledem vyrazit na přehlídkové molo v bikinách.

Na své dovolené v Karibiku to jen potvrdila, když se po tamních písčitých plážích pohybovala v černých a později bílých dvoudílných plavkách. Bývalá hvězda modelingové agentury Elite vzala s sebou i šestiletou dceru Annu.

Ačkoli Mulder patřila ve své době mezi špičku a měla možnost pracovat pro značky jako Valentino, Giogrio Armani, Chanel, Gianni Versace a spoustu dalších, s novým tisíciletím přišly i velké deprese. Modelka tehdy dokonce osočila mnoho lidí z jejího okolí z pokusu o znásilnění. Mimo jiné přední manažery z její zaměstnávající agentury Elite Model Management nebo monackého knížete Alberta II.

Mulder se dokonce koncem roku 2002 pokusila o sebevraždu, když se předávkovala léky na spaní a dva dny zůstala v komatu. Následoval pobyt na psychiatrické léčebně.

V roce 2004 se však smyslná Holanďanka pokusila o štěstí v hudebním průmyslu. Ačkoli se nedočkala žádného velkého hitu, muzika jí pomohla vzchopit se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám