Hlavní obsah
Článek

Pánové, mrkejte! Tyhle archivní fotky berou dech. O životě božské Marilyn Monroe (†36) se od dob její tragické smrti popsaly stohy papíru. Vy si teď můžete společně s námi vyrazit proti proudu času a prohlédnout si její portréty v bikinách z různých životních období. A podívaná je to parádní.

Zranitelná i vyzývavá Marylin v padesátých letech uchvátila celý svět a ikonou zůstala až do dnešních dnů. Její tělo v posteli hýčkal John F. Kennedy, jeho bratr Robert, Artur Miller, Joe DiMaggio, Yves Montand a řada dalších. Jak už to u největších hvězd bývá, sláva Marilyn, která se vdávala celkem třikrát a nikdy neměla děti, byla vykoupena nešťastným osobním životem.

Když se svět 5. srpna 1962 dozvěděl, že je fyzicky i psychicky velmi málo odolná Marilyn po smrti, zůstal v šoku. Teorií a hypotéz o jejím tragickém skonu existuje celá řada. Všechny legendu božské M.M. udržují dodnes. V roce 1995 byla Marilyn například zvolena magazínem Empire Nejvíc sexy herečkou všech dob. O čtyři roky později byla vybrána čtenáři časopisu Playboy Nejpřitažlivější ženou dvacátého století. Marilyn Monroe tento svět opustila před jednapadesáti lety, zůstává však nesmrtelná.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám