Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Frontman legendární slovenské skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda (51) snad vůbec nestárne. Ač slaví s kapelou třicetileté výročí a překročil magickou padesátku, pořád vypadá jako vitální mladík.

Zub času se na něm projevil snad jen několika vráskami a kruhy pod očima, ale i tak by mu snad každý mohl z fleku hádat maximálně třicet let.

Tublatanka oslaví kulaté výročí od svého vzniku prací. V Čechách i na Slovensku letos uspořádá oslavné turné a v kariéře chce pokračovat tak dlouho, aby porazila matadory, jakými jsou Rolling Stones nebo český Olympic.

V rámci jubilejního výročí kapela odstartuje velké turné v Česku i na Slovensku. „Chtěli bychom z něj udělat záznam koncertu pro televizi a DVD. Zároveň chceme vydat další řadové album,“ nastínil velké plány pro letošní rok baskytarista Tublatanky Juraj Topor.

Jednou z koncertních zastávek bude i vystoupení v pražské Retro Music Hall, které pořádá rádio Frekvence 1 a proběhne 29. ledna.

„Původně jsme tam ani nechtěli hrát, ale náš velký kamarád a fanoušek František Kutner nás přesvědčil a zorganizoval čtyři vyprodané koncerty, za což jsme mu nesmírně vděční. Retro se stalo naším oblíbeným sálem a natočili jsme tam DVD 25 rockov s úžasnou atmosférou a realistickým klubovým zvukem,“ uzavřel Topor.

Reklama

Další články

Načítám