Hlavní obsah
Článek

Patří k průkopníkům českého rokenrolu a bigbítu u nás. Zpíval se skupinami Matadors a Flamengo, prošel divadlem Semafor a s kapelou Františka Ringo Čecha nazpíval nestárnoucí songy Žárlivý Kakadu, Ježek se má, Parní stroj nebo Tygr z Indie. Dnes je Viktor Sodoma spokojeným důchodcem. Milovanou muziku však na hřebík nepověsil. Vrátil se k rokenrolu a zpívá jako za mlada.

S kapelou George and Beatovens Viktor zpívá rokenroly a taky nesmrtelné hity Petra Nováka. Pravidelně hostuje s Cadillacem Pavla Sedláčka a vystupuje i sólově: „Občas, když si mě někdo pozve, zpívám pro děti své písničky ze sedmdesátých let.“ Podnikání, do kterého se pustil po revoluci, se musel před pár lety vzdát. „Měli jsme penzión a restauraci v Roztokách u Prahy, kde žiju od konce sedmdesátých let. Přišly povodně a bohužel nás to vyplavilo,“ vzpomíná Sodoma.

Kromě muziky je Viktor dědečkem na plný úvazek a věnuje se svým vnoučatům. „Mám čtyři vlastní a dvě nevlastní vnoučata. Všechny mi dělají obrovskou radost. Patnáctiletý vnuk Oskar zdědil hudební nadání a už s námi hrál i na saxofon. Teď se chystá do USA na High school, kde bude studovat a taky hrát na saxofon. Nejmladší vnuk Ruben, kterému je osm let, se mnou zpívá anglické písničky,“ prozradil Sodoma, který na svých šestašedesát vypadá stále skvěle a s manželkou Evou, která byla tanečnicí, letos oslavil dvaačtyřicáté výročí svatby.

Reklama

Další články

Načítám