Hlavní obsah
Článek

Už jen pár týdnů zbývá někdejší Miss ČR Lucii Křížkové, rozené Váchové, do plánovaného termínu porodu. Těhotenství probíhá bez komplikací a modelka se už prvního potomka nemůže dočkat. Po dvou letech opouští práci asistentky poslance Ivana Fuksy v Poslanecké sněmovně a její poslední povinností před porodem je pouze nakoupení výbavičky a zařízení dětského pokojíčku.

Pro malého Neptuna, jak očekávanému synovi manželé Křížkovi zatím říkají, mají doma jen pár drobností. Teď, na konci osmého měsíce těhotenství, ale nastal na nákupy ten nejvyšší čas. „Manžel nesnáší dlouhé chození po obchodech. Jeho podmínkou bylo, abychom všechno nakoupili na jednom místě, tak jsme vyrazili z domovské Plzně do dětského centra do Letňan, kde máme jistotu, že nakoupíte vše, na co si vzpomenete a co pro miminko potřebujete,“ říká modelka.

„ Za jednu návštěvu jsme pořídili úplně všechno od dudlíků, přes oblečení a zavinovačky až po kočárek a postýlku. Nadšená jsem hlavně z kočárku a z postýlky, kterou si David vyzkoušel. Vybrali jsme si produkty od norské firmy, která je známá především svým neotřelým designem a propracovaností. Myslím, že nás na ulici s takovým bourákem nikdo nepřehlédne a miminko v něm bude podle dostupných recenzí jako v bavlnce. Zvolili jsme barvu, která je v limitované edici jen pro tento rok. A postýlka s naším malým námořníkem poroste až skoro do puberty, takže je to skvělá volba."

Jméno pro očekávaného synka zatím Křížkovi tají. „Shodli jsme se na něm bez debat, snažíme se ho ale držet v tajnosti. Před kamarády o našem synovi mluvíme jako o Neptunovi, vládci všech moří. Pro manžela je toto jméno posvátné, k Neptunovi se modlí při každé své oceánské plavbě. Kdyby ale měl mít náš syn dané jméno v rodném listě, byla by to od nás velká pomsta, to mu nemůžeme udělat," směje se modelka, která v posledním roce nebyla na veřejnosti už tolik vidět. Modeling odsunula na druhou kolej a věnovala se praxi v oboru, který vystudovala.

„Práce v Poslanecké sněmovně pro mě byla velmi přínosná, po porodu bych se ale ráda vrátila k modelingu a moderování. Stýskalo se mi. Kvůli časové náročnosti asistentské práce jsem musela odříkávat spoustu zakázek a z této branže se téměř vytratila. I když jsem ráda za to, že se zvládnu uživit i jinak, než tělem a vizáží, uvědomila jsem si, že mi ujíždí vlak a za pár let už budu na modeling stará. Mateřství bude sice časově mnohem náročnější, než práce pro poslance Ivana Fuksu, s modelingem se dá ale skloubit snadněji," myslí si modelka.

K brzkému návratu k modelingu Lucii nahrává také skutečnost, že během těhotenství přibrala jen minimálně. "Měsíc před porodem mám navrch sedm kilo. Hádám, že polovinu nechám v porodnici a po pár dnech běhání kolem miminka budu na své původní váze".

Do porodu by Křížkovi ještě rádi nafotili intimnější fotky, které by jim radostné období očekávání připomínaly. „Fotky s bříškem se mi vždycky líbily, také bych chtěla takové mít. A manžel u toho nesmí chybět. Focení plánujeme na duben, tak hlavně doufám, že k samotné realizaci dojde, a že předčasně neporodím,“ dodává Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám