Hlavní obsah
Článek

Vážná finanční situace dohnala romskou zpěvačku Věru Bílou (†64) do kouta. Žena, které ještě před pár lety ležela celá Evropa u nohou, a vydělávala statisíce, jež však později nastrkala do „výherních“ automatů, nemá nárok na důchod a živoří. Teď dokonce už veřejně varuje, že jestli nedostane peníze od podle ní bohatších lidí, ukončí život svůj i svého manžela. „Dejte mi hned nějaké prachy, nebo se chytneme s Fandou za ruce a skočíme pod vlak,“ řekla v úterý rozrušená Věra Bílá.

„Věra se s tímto požadavkem obrátila na spisovatelku Marii Formáčkovou, s kterou jsme jí dříve často pomáhali. Po vystěhování z obecního bytu bydlí u snachy. Té však už její přítomnost vadí a chce ji vyhodit. Věra Bílá dostala holobyt od rokycanské radnice, takže se má kam přestěhovat. Ale nechce. Je rozhořčená, že v náhradním sociálním bytě si dovolili nenainstalovat lino, sporák nebo kuchyň a další vybavení,“ řekl Super.cz bývalý manažer Věry Bílé Jan Beer.

Ten má s problematickou zpěvačkou, která si léta neplatila sociální pojištění, a tak nemá nárok na penzi, spoustu zkušeností. Opustil ji poté, co si veřejně stěžovala na to, že jí dal malý honorář za knihu Marie Formáčkové. Beer se brání tím, že Bílá s autorkou nesepsala smlouvu o dílo a jeho starost to nebyla. Kniha navíc neměla takřka žádný úspěch. Exmanažer vzpomíná například i na to, jak Bílá na každém, kdo ji kdy navštívil, hned bez uzardění žebrala peníze.

„Pochopitelně jsme Věře nemohli vyhovět a žádné finanční prostředky jí neposkytneme. Není důvod. Představuje si to jako Hurvínek válku. Že nastaví ruku a dostane, oč žádá. Samozřejmě jí přejeme, aby se odrazila ode dna a začala být konečně něčím prospěšná sama sobě i společnosti, to je ale asi tak všechno,“ dodal Beer.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám