Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošní premiérou divadla Studio DVA na jeho letních scénách na Vyšehradě a tvrzi Divice budou Starci na chmelu. V hlavních rolích se představí Berenika Kohoutová (33) a Ivan Lupták, ve vedlejších pak mj. Zlata Adamovská (65), Josef Carda nebo Oldřich Navrátil.

Zatímco Kohoutová s Luptákem budou hrát „klaďasy“, studenty Hanku a Filipa, Adamovská se divákům představí v roli nesympatické soudružky. I tak nabídku přijala s chutí, jde o dílo, které si ji získalo už před lety.

„Když jsem poprvé viděla muzikál Starci na chmelu, doslova mne okouzlil. Hlavně tím, jak je český, písničky stylové a dobové. Jsou to hity, kvůli kterým určitě stojí za to přijít na naše představení,“ láká diváky.

„S radostí jsem uvítala možnost si v něm zahrát, i když ne zrovna sympatickou roli soudružky profesorky, která je součástí režimu, proti kterému jsou studenti v revoltě. Jsem přesvědčená, že tenhle muzikálový příběh o lásce, touze po svobodě a individualitě určitě potěší diváky všech generací,“ dodala.

Zkoušení legendárního muzikálu je v plném proudu. Letní sezónu divadlo zahajuje 7. června. Pro obě scény je naplánováno 32 termínů.

Reklama

Další články

Načítám