Hlavní obsah
Článek

Velké překvapení pro své fanoušky přichystal opěrní pěvec Štefan Margita (67). Rozhodl se vydat nové album plné šansonů, na kterém mu nesměl chybět duet s českou královnou tohoto hudebního žánru Hanou Hegerovou (†89). Ta však svou pěveckou kariéru ukončila v srpnu 2011. V posledních letech se nikde neobjevuje a svůj čas tráví zejména ve svém pražském bytě.

Margitovi se ale podařilo s legendární zpěvačkou spojit a nazpívat píseň Mapa lásky, podle které také pojmenoval celé své nové album. „Původní záměr byl, jestli bych do studia paní Hegerovou nedostal, to se nepovedlo. Zavolal jsem tedy Fero Feničovi, který se s paní Hegerovou přátelí, zda by mi s tím pomohl,“ svěřil Super.cz Margita.

„Řekl mi, že rád pomůže a za dva dny na to volal s tím, že mi paní Hegerová vzkazuje, že mohu točit. Je to neobvyklé, ale použila se její stará nahrávka, do které jsem se vezpíval a udělali jsme z toho duet,“ svěřil Margita, který dosud s podobnou prací neměl zkušenosti. „Je to v Česku historicky první virtuální duet. Doufám, že se jí to bude líbit. Zní to totiž úžasně, jako by vedle mne paní Hegerová ve studiu stála,“ dodal Margita, kterého na albu doprovází mimo jiné jeho manželka Hana Zagorová (†75), Zlata Adamovská (65) nebo Miro Žbirka (65).

Reklama

Další články

Načítám