Hlavní obsah
Článek

Není to ale jen Zlata Adamovská (65) v roli doktorky Valšíkové, která v seriálu bojuje s rakovinou. Nepřízni osudu čelí také Anna Schmidtmajerová (31) jako Lenka. Obě tak dle scénáře vzaly strojek a oholily si hlavy, samozřejmě jen ‚naoko‘. A zatímco před kamerou to byla chvilka, v reálu trvalo ‚vyrobit‘ pleše docela dlouho.

„Obzvlášť pleš Anny Schmidtmajerové nám dala zabrat. Anička má totiž půlmetrové silné vlasy, a ty schovat opravdu nebyla legrace. Z tohoto důvodu byla výroba pleše Zlaty Adamovské přece jenom o něco snazší,“ prozradila maskérka Šárka Spilková.

Pro obě herečky byl pohled do zrcadla na holou hlavu premiérou. „Ještě nikdy jsem bez vlasů nehrála. Byl to velký nezvyk, ale ráda jsem to podstoupila, aby se ta nemoc ukázala ve všech důsledcích. Nakonec jsem si na sebe zvykla, možná to byl menší šok pro mě než pro diváky,“ přiznala Adamovská.

Schmidtmajerová dokonce v holé hlavě našla určité zalíbení. „Když se tak na sebe koukám, říkám si, že to není špatný, že bych se třeba i někdy oholila, aby bylo dobrodrůžo. Ale teď kvůli jiným rolím nemůžu,“ překvapila herečka, jejíž proměna pro Ordinaci trvala tři hodiny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám