Hlavní obsah
Článek

V seriálu Ordinace v růžové zahradě léčí jako Běla Valšíková lidi, sama ale mohla skončit v péči doktorů. Herečka Zlata Adamovská (65) se mohla stát obětí nehody, a to jen kvůli bezohledné jízdě a chování při řízení v pražském tunelu Těšnov.

Je ovšem otázkou, na kolik byla na vině ona a kolik zavinil řidič autobusu, který ji prý s jejím vozem natlačil až na zeď. Oba na to pochopitelně mají odlišný názor. Ani ze záznamu kamerového systému to není stoprocentně jasné, a protože celá záležitost nakonec nehodou neskončila, není jisté, že se bude dál vyšetřovat, i když si řidiči v tunelu prožili pořádně horké chvíle.

"Jela jsem v pravém jízdním pruhu, řidič autobusu, který mě chtěl předjet, jel v levém a zařadil se do mého pruhu. Blokoval mi cestu, a dokonce mě i přimáčknul ke zdi," řekla Blesku herečka s tím, že zapochybovala o autobusákově způsobilosti vykonávat toto povolání, kdy musí být lidé fyzicky a duševně zdraví.

Řidič ovšem oponuje. Stěžoval si, že i když dal včas blinkr, nikdo ho nechtěl do pruhu pustit, a když se do něj vecpal, jeden z řidičů jej záměrně vybrzdil. "Jakmile jsem ho začal objíždět, zrychlila s ním i řidička mazdy. Začala mě předjíždět a zběsile troubila. Proto jsem ji pustil a snažil se zařadit za ni. Když jsem byl ale opět v pruhu, také šlápla na brzdu," vyprávěl.

Celou akci provázela gestikulace jako ťukání na čelo, a to prý i ze strany jindy decentní Adamovské. Podle řidiče ona i muž v druhém voze ze svých aut na křižovatce vystoupili, přišli mu vynadat a zdržovali provoz, on se prý omluvil a vysvětloval situaci, zatímco oni nadávali.

Možná by to byla hezká scéna do filmu, ale v pražské dopravě se, jak už jsme uvedli, točilo pouze na bezpečnostní kameru, tak nebylo potřeba být tak teatrální.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám