Hlavní obsah
Článek

Již jsme vás informovali o tom, že minulou sobotu tento svět navždy opustila Jana Altmannová (†77). Herečku malých rolí postihla letos v říjnu mozková příhoda. Tato událost pro ni byla zřejmě fatální.

Altmannová začala svou kariéru v oboru loutkohereckém. V sedmdesátých letech se začala uplatňovat jako herečka a byla často obsazována do rolí drben, úřednic a všetečných sousedek. Objevila se v mnoha seriálech jako je Místo nahoře, Rodinná pouta či Ulice. Zahrála si také ve třech dílech filmu Babovřesky a v jednom díle Kameňáku režiséra Zdeňka Trošky (70).

„Je to asi pět dní, co jsme spolu mluvili. Svěřila se mi, že ji potkala mozková příhoda a nemůže proto chodit. Přál jsem jí, ať odpočívá a ať se brzy postaví zase na nohy. Moc mě mrzí, že se to už nestane,“ uvedl posmutněle překvapený režisér, když jsme mu sdělili zprávu o skonu Altmannové.

Režisér měl s herečkou velmi podobný pohled na svět. „Vždycky jsem si do filmu obsazoval dobře naladěné lidi, kteří měli rádi život, jiné lidi a měli nadhled. Přesně taková ona byla,“ řekla Super.cz oblíbený režisér.

Lidé si budou Janu Altmannovou pamatovat jako roztomilou babičku s drdůlkem na temeni hlavy. Podle Trošky ale herečka mátla svým zjevem. „Byla to úžasná ženská. Byla velmi inteligentní a velmi vzdělaná. Uměla zahrát babku ze vsi, ale klidně taky paní kněžnu.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám