Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeho komedie a pohádky patří k těm nejoblíbenějším. Režisér trilogie Slunce, seno Zdeněk Troška (70) si ale užívá penzi a na filmový plac se nechystá. A to i přesto, že má plný šuplík scénářů.

„Já jsem řekl, že už točit nebudu, že jsem odešel. Protože ty podmínky, co mi byly představené pro výrobu filmu, tak já takhle neumím točit. Abych udělal jeden díl za šest dní a celovečerní film za čtrnáct, to neumím,“ svěřil se Super.cz Troška s tím, že materiály na zfilmování má.

„Bylo mi řečeno, že jsem stará škola. Mám připravené scénáře, když někdo přijde a nabídne mi, abych něco natočil takovým způsobem, jak jsem na to zvyklý, tak ano. Ale abych dělal hrc prc, na to nejsem. Mám tam čtyři nebo pět klasických pohádek, jsou tam komedie, je tam seriál detektivní, něco jako dělá Jára Soukup Policie Modrava, a je tam připravená Čachtická paní,“ řekl nám Zdeněk Troška, který je spokojený důchodce.

Během léta stihnul dokonce tři dovolené u moře. „Byl jsem dvakrát v Itálii a jednou ve Španělsku, nejsem žádný troškař. Nejkrásněji je stejně v Hošticích. Když to jde a nemám v Praze žádnou povinnost, tak jedu domů, já jsem tam pořád doma,“ dodal režisér, kterého jsme potkali na charitativní akci Děti pomáhají dětem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám