Hlavní obsah
Článek

Nová pohádka Zdeňka Trošky (70) Zakleté pírko vstoupí do kin sice až v lednu, už nyní ale tvůrci představili malou ochutnávku z příběhu, do kterého režisér obsadil neokoukanou blondýnku Anastasii Chocholatou jako hlavní hrdinku, které bude v cestě za láskou pomáhat vodník v podání "tydýta" Lukáše Pavláska (45).

„Zdeněk ze mě dokázal dostat schopnosti, o nichž jsem ani netušil, že je mám, jako třeba chodit po vodě nebo proměňovat se v žábu, takže spolupráce s ním byla bezvadná. Vodník je ve filmu takový, jaký jsem já, vlastně ho vůbec nemusím hrát,“ říká ke své roli Pavlásek.

Hlavní hrdinka Aninka prožívá osud všech odstrkovaných sester od dob Popelky či Dvanácti měsíčků. S těmi svými žije na statku a musí jim sloužit, ovšem jen do té chvíle, než najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. A prokletí se musí zlomit, což je úkolem Aninky a vodníka, kteří během své cesty prožijí spoustu dobrodružství.

Zakleté pírko je už devátá pohádka Zdeňka Trošky. „Pohádkový žánr je to nejkrásnější, co vůbec existuje. Pohádky jsou věčné, dívají se na ně všechny generace od dětí po babičky a dědečky, a když se udělá pohádka s láskou, tak je nesmrtelná,“ míní Troška.

To potvrzuje i herečka Lucie Polišenská, představitelka zlé sestry Boubelíny. „Pohádky miluju odjakživa a dost z nich znám nazpaměť, takže vybrat jednu, kterou bych měla nejraději, je pro mě těžké, vlastně bych křivdila všem dalším, kdybych vybrala jenom jednu. Mám ráda všechny pohádky,“ říká herečka.

Její sestru Žouželínu hraje v Zakletém pírku Šárka Vaculíková (36), zakletého prince Vítka Petr Urban. Spolupráci se Zdeňkem Troškou si zopakovaly Sara Sandeva (26) jako zlá princezna Ebenie nebo Andrea Hoffmannová v roli kněžny. Mladého knížete, jehož Aninka s Vodníkem zachrání, hraje Marek Lambora (28) ze seriálu Černé vdovy. Další postavy hrají například Martin Stránský (54), Dana Syslová, Jitka Smutná nebo Václav Svoboda.

Reklama

Další články

Načítám