Hlavní obsah
Článek

Je otázka, jestli se z této ztráty nejznámější český režisér vůbec někdy vzpamatuje! V pondělí se v Hošticích u Volyně, místu natáčení trilogie Slunce, seno…, konalo poslední rozloučení s maminkou Zdeňka Trošky (70) Růženou. Nejslavnější místní rodák přes slzy ani neviděl a podle kamarádů se zhroutil a nemůže bolestí ani mluvit!

Mše za nedávno zesnulou probíhala v místním kostelíku, ještě před jejím zahájením si Troška nechal otevřít rakev a úplně naposledy se se svou milovanou maminkou a rádkyní pohledem rozloučil. Bolest v jeho tváři jasně dává najevo, jak silný měl s ní vztah!

Po konci církevního obřadu se pak smuteční hosté přesunuli na sousedící hřbitůvek, kam byly ostatky ženy, která si v druhém díle Slunce, seno a pár facek zahrála maminku doktora Káji, uloženy do hrobu.

„Zdeněčka je mi hrozně líto. Na maminku byl velmi silně fixovaný. Lidé jako on jsou velmi citliví a ztrátu takhle blízkého člověka prožívají mnohem intenzivněji. Snažila jsem se mu dovolat, ale prosil mě jen o esemesku, že není schopen mluvit. S maminkou i bydlel, byli na sebe vázaní. Určitě mu bude strašně chybět,“ řekla Super.cz jedna z Troškových kamarádek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám