Hlavní obsah
Článek

Zdeněk Troška (70) právě natáčí novou pohádku Čertoviny, a tak stál před důležitým úkolem – najít do hlavních rolí dva pořádné čerty. Čerti jsou totiž jeho nejoblíbenější pohádkové bytosti, a tak o nich točí s láskou a již po několikáté. I když… Popelák a Uhelák jsou spíš čerti-popletové, a tak trochu nešikové. Pekelníky v nové pohádce nakonec hrají Jakub Prachař (40) a Dominick Benedikt, pro nějž jde o první velkou filmovou roli.

Čtyřiadvacetiletý Dominick pochází z Ivančic, absolvoval brněnskou JAMU a v současné době hraje ve dvou inscenací pražského Divadla na Vinohradech a v Praze také žije. Objevil se v menších úlohách například v seriálech Vyprávěj nebo Případy 1. oddělení, u Zdeňka Trošky si zahrál už v pohádce Čertova nevěsta. Na rozdíl od Jakuba Prachaře, který musel blond vlasy pro čertovskou vizáž skrýt pod paruku, Dominick si vystačil s vlastními. Umělecká maskérka Nevena Thielová mu jenom jeho kudrny doplnila o barevné proužky a rohy.

„Kudrnaté vlasy mám po mamince,“ prozradil Dominick, který je se svou kšticí nepřehlédnutelný. A jak jim to s Jakubem Prachařem v čertovské dvojici klapalo? „S Kubou se hraje skvěle, pan režisér nám dává možnost reagovat na situace, takže z toho na place občas vyjdou i vtípky. Myslím, že jsme si dobře sedli,“ liboval si Dominick hned po prvních natáčecích dnech.

Jediné, co oběma čertům trochu kazilo náladu, byly právě teplé kostýmy – ale co by byl čert bez kožichu. Při natáčení měli stále po ruce vějíře, jimiž se v pauzách osvěžovali. Oba to ale brali s humorem: „No co, prostě je to peklo!“ smál se Dominick. Naštěstí se brzy přesunuli z pekelných kulis do běžného světa, tam již většinou hrají bez kožichu. Jsou totiž Luciferem posláni v přestrojení za dva mládence na svět, aby se pokusili do pekla přivést každý jednu hříšnou duši. Zda se jim to podaří, uvidí diváci hned počátkem příštího roku, od 4. ledna, kdy pohádka Čertoviny vstoupí do kin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám