Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Zdeněk Troška (70) tentokrát nepředváděl svůj nový film, ale úplně jiné umělecké dílo. Pro charitu se totiž budou dražit nočníky, které vyzdobily známé osobnosti. Sám ovšem se svým jarním motivem na nočníku trochu švindloval.

"Byl bych posledním, který by se chlubil cizím peřím," prozradil, že za něj odvedly práci děti z umělecké školy. Ovšem podle jeho zadání. A objekt je to krásný, s temnou jarní oblohou i pampeliškami.

A jak to vypadá s jeho režisérskou prací? "Nápadů mám moře, a když to všechno dobře dopadne, měli bychom v létě točit zase hezkou jihočeskou klasickou pohádku. Něco v tom stylu, jako byla Princezna ze mlejna. S pěknou krajinou, hezkými kostýmy, místními kroji, lidovými písničkami," prozradil nám svoje plány Troška.

Experimentovat se rozhodně nechystá. "To určitě ne. Teď jsem viděl pár experimentů o Vánocích a bylo mi z toho velmi smutno. A to říkám hodně slušně. Pohádku musí dělat lidé, kteří ji milují a věří jí. Ne lidi, kteří to mají jako melouch, nemají do čeho píchnout, tak to vezmou a udělají z toho extravaganci. To se vymstí," míní Troška. "Podle mě jsou pohádka a komedie nejtěžší žánry, které existují," dodal.

Sám ovšem neměl příliš dobrou návštěvnost svojí poslední komedie Strašidla. Jak si to vysvětluje? "Taky mě to překvapilo. Nevím, kde byla vina. Ale mám pocit, že jak jsme ji nasadili do kin 18. srpna, tak začala obrovská tropická vedra. A protože ten film byl vedený jako pohádka, což bylo špatně, a nevím, kdo to vymyslel, protože to byl rodinný film, byl nasazován v brzkých odpoledních hodinách, kdy byli všichni na koupališti. Muselo by pršet a být kroupy. Ale ti, kdo si ji pak koupili třeba na DVD, jsou z ní nadšení a strašně se jim líbí," uzavřel.

Nočníky, mezi nimiž je i ten Troškův "jarní", se budou dražit 27.3. v 18:00 na Žofíně ve prospěch Nadačního fondu pro předčasně narozené děti a jejich rodiny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám