Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Běžný divák zná herce a muzikálového zpěváka Bronislava Kotiše například z pohádkového filmu Strašidla, v němž jej režisér Zdeněk Troška (70) obsadil do role hejkala, manžela čarodějky Terezy Kostkové (47). Byl ale například i v širší nominaci na prestižní divadelní cenu Thálie za muzikál Limonádový Joe a teď si v alternaci s Jiřím Zonygou zazpívá v muzikálu Ples upírů, který se bude od 12. února uvádět v pražské GoJa Music Hall.

Jako hejkal měl ve Strašidlech velmi výrazný hlasový projev, takže jsme doufali, že v Plesu upírů to bude umírněnější, aby divákům nepopraskaly ušní bubínky. "Umírněnější to určitě bude, ale role hostinského není zase až tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Místy má skoro takové výšky jako hejkal," řekl nám herec.

"Ve Strašidlech jsem ale nemusel řvát já, ale udělali si to pěkně ve studiu," překvapil nás Kotiš. "Já jsem si původně myslel, že mne pan režisér Troška obsadil, protože věděl, že dělám občas i v operetách. A pak jsem zjistil, že to tak vůbec nebylo. Když jsem přišel na scénu, kde má hejkal předvést, co umí, řekl mi, ať hlavně neřvu, protože se to nedá poslouchat, a že si to ve studiu namíchají sami. Tak nevím," krčil rameny Broňa.

Zajímalo nás ještě, jaký má vlastně Kotiš vztah k hospodám a hostinským, když už tuhle roli v Plesu upírů hraje. "Nesnáším hostinské, zvlášť v České republice, protože se ještě 27 let po sametové revoluci moc nenaučili chovat se k lidem. Takže si to užívám jako roli, jak jsem úlisný a chci každého obrat, tak jak je to u nás obvyklé," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám