Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dosud neotřesitelné spojenectví úspěšného českého režiséra Zdeňka Trošky (70) s televizí Nova je v troskách. Tvůrce komedií a pohádek tvrdí, že ho na Barrandově hrubě urazili, když mu chtěli za Babovřesky 3 zaplatit až v roce 2022, a proto odešel k Primě. Navíc teď přišel na způsob, jak Novu za její podle něj neurvalé chování vytrestat. Hlasujte v anketě na konci článku!

„Bylo pro mě naprosto neuvěřitelné, když jsem se dozvěděl, že mi poslední splátku za třetí Babovřesky chtějí dát až v roce 2022. To se přece nedělá! Je to rána pod pás. Vždyť už tady dávno nemusím být a jsou podepsané smlouvy, které by se měly dodržovat! Nezachovali se ke mně gentlemansky. Byl jsem u Novy dvacet let a myslím si, že si nezasloužím takové jednání. Nedá se nic dělat, šli jsme jinam, kde si nás budou víc vážit,“ řekl Super.cz Troška, který se na spolupráci ohledně nového rodinného filmu Strašidla domluvil s nováckou konkurencí na pražské Palmovce.

„Na Nově tvrdili, že nemají peníze. Přitom dělají spoustu nových záležitostí. Nejdříve ale musím přece vyřídit jednu věc a pak se mohu věnovat těm novým. A ne vodit lidi za nos! Urazili mě, takhle se k nám nechovali lidé ani za komunistů. Nikdy v životě jsem to nezažil,“ čertil se režisér, kterého štve, že Nova nasazuje Babovřesky vždy, když ji začíná válcovat konkurence (například při startu seriálů Primy Ohnivý kuře nebo Přístav), ale platit se jí dle smluv nechce.

Autor nesmrtelné trilogie komedií Slunce, seno… ale ví, jak těm, kdo ho naštvou, pořádně zatopit. „Práva na filmy nemám, ale pokud chce televize moje díla, jako jsou třeba Slunce, seno…, proložit reklamou, musí se mě zeptat. Je to totiž zásah do autorského díla. Je na mně, jestli dovolím televizní společnosti film rozstříhat. A budu proti tomu, protože se mi to vůbec nelíbí,“ dodává Troška. A to by bylo pro komerční televizi, u níž Troškovy komedie patří vůbec k nejsledovanějším, horší než jakýkoliv jiný trest.

Sama Nova na kauzu s rozhořčeným Troškou nechtěla reagovat, prý jen doufá, že se s ním nějak domluví. „Dlouhodobé spolupráce s panem Troškou si velmi vážíme a rádi se domluvíme i na další, budoucí spolupráci. Ke konkrétním obsahům smluv se nemůžeme vyjadřovat,“ sdělila Super.cz mluvčí Novy Alžběta Cimová.

Co si myslíte o hádce Zdeňka Trošky s Novou?
Režisér má pravdu
89,3 %
Televize je v právu
1,1 %
Měli by se usmířit
1,1 %
Měl by jim zatopit
8,5 %
Celkem hlasovalo 163443 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám