Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pamatujete si ve filmu Ať žijí duchové! na mazaného vedoucího samoobsluhy Jouzu, který se svou švagrovou Pilátovou alias Černou kronikou (Věra Tichánková) plánoval na místním hradě pěstovat žampióny, a zabrat ho tak dětem? Představitel Jouzy Lubomír Lipský bohužel nedávno zemřel, tvůrci chystaného muzikálu ale za něj mají překvapivou náhradu!

Tou je jednak Jiří Korn, druhak bývalý hezounek ze Sněženek a machrů Václav Kopta. Oba dva mají výrazný komediální talent, takže Jouza v jejich podání bude moci na jevišti zdatně kout pikle proti nebohé drobotině.

Překvapením je, že Václav Kopta se účastnil už natáčení samotného filmu v roce 1976. „Ve filmu jsem totiž zpíval všechny dětské party včetně Pramen zdraví s dětským sborem základní školy Sušická. Byl to můj úplně první kontakt s filmem, první dobrodružství s natáčením, na které dodnes moc rád vzpomínám," uvedl textař a klavírista Václav Kopta.

Pohádkový příběh s písněmi Jaroslava Uhlíře (78) a Zdeňka Svěráka (88) má premiéru koncem dubna 2016, režíruje ho Antonín Procházka a stojí za ním stejný tým, který má na triku obrovsky úspěšný muzikál Mamma Mia!.

V představení nebudou chybět všechny už zlidovělé hity, ale protože samy by celovečerní muzikál neutáhly, diváci se budou moci těšit i na další pecky dua Uhlíř-Svěrák.

Reklama

Další články

Načítám