Hlavní obsah
Článek

Rodinu známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha (67) jsme poprvé od chvíle, kdy jeho manželka svěřila, že jí diagnostikovali rakovinu prsu, potkali na veřejnosti. Manželé se synem Martinem vyrazili na výstavu motocyklů na pražské letňanské výstaviště. A Zdeňka Pohlreichová (67) i přes nemoc zářila optimismem. Léčba je prý na dobré cestě.

"Cítím se dobře. Díky léčbě nádor skoro zmizel, třiaosmdesát procent je pryč. Děkuji doktorům, všem svým léčitelům i sobě a rodině. Je to fajn. Mám za sebou pět chemoterapií, ještě mě čekají další tři a v květnu přijde operace a možná ozařování, podle toho, jak se to bude vyvíjet. Je to na dobré cestě, ale je toho ještě spousta přede mnou," svěřila Super.cz.

"Nechci předbíhat, ale cítím se zdravá a v pohodě. Teď pojedeme na týden na hory do Itálie, byli jsme ve Francii a ve Španělsku. Snažím se žít úplně normální život. Psychika je strašně důležitá. Aby hlava byla někde jinde, než abych se utápěla a ležela doma, přemýšlela a litovala se, že jsem nemocná," dodala.

Situaci se snažila ulehčit i dětem. "Ti dva starší jsou v pohodě, už mají svůj život, ale pomáhají mi. Teď třeba, když mi nebylo dobře po poslední chemoterapii, velké děti kolem mne pobíhaly, dělaly mi čaj, měřily mi tlak a teplotu. Ten malý to nese hůř, ale nic mu neříkáme, snažím se být přede všemi normální, fungovat," vysvětlila.

"Zvládneme to, jen vždy ty čtyři dny po chemoterapii jsou horší a musím odpočívat. Ale mám strašně dobré krevní testy, po pěti chemoterapiích mi začaly růst vlasy. To tělo chce žít," pokračovala Zdeňka Pohlreichová, která dokonce plánuje, že na cenách TýTý, kam se s manželem chystá, bude šokovat na fialovo obarvenou hlavou bez šátku.

A že vyrazila s manželem zrovna na Moto salon? "Já motorky miluju, sama jsem k nim manžela přivedla. Můj táta byl motocyklový závodník a motorky mne obklopovaly odmalička. Tak jsem si to nemohla nechat ujít. Spíš jsem sem chtěla vyrazit já, než že by po tom toužil on," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám