Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový seriál z hokejového prostředí s názvem Lajna, to je kontroverzní příběh o Luboši Hrouzkovi z havířovského ledu. V hlavní roli hokejového trenéra se představí herec Jiří Langmajer (57).

„Hlavní role, co víc si herec může přát? Nebylo důvodu, nejít do toho po hlavě. Mám z Lajny velkou radost a těším se jak malej kluk na pokračování,“ říká Jiří Langmajer. U něj je známo, že se kvůli roli nemá problém vrhnout např. do kaskadérských kousků, hubnutí nebo projít kurzem přežití. Tentokrát si nechal přebarvit vlasy na černo. Zda mu černé vlasy sluší, posuďte sami.

Herec mívá na svou práci a lidi kolem velké nároky, tentokrát mu vše vyšlo na jedničku. „Skvělý autor, zajímavý námět, dobrý scénář, zkušený režisér a empatický lidi,“ pochvaluje si.

První klapka seriálu Lajna padla 27. dubna na havířovském zimním stadionu a v jeho okolí, kde se odehrává většina scén. Toto město si tvůrci nevybrali náhodou. „Oblíbil jsem si ho již před lety, když jsem s Janem Hřebejkem hledal lokace pro natáčení filmu Zakázané uvolnění. Havířov mě okouzlil, zejména hlavní třídou,“ vysvětlil producent Daniel Strejc.

Natáčení podpořila i havířovská radnice, která doufá, že jim může tento seriál pomoci v propagaci města. Navíc v průběhu září a října se hlavní představitelé Lajny do města pravděpodobně vrátí, a to kvůli dotočení dalších sedmi dílů. „Ty bychom pak chtěli uvést během podzimu a zimy a třeba tím i podpořit významné jubileum. V příštím roce to totiž bude dvacet let od Nagana,“ dodal Strejc.

A o čem nový seriál Lajna, který vysílá internetová televize OBBOD, vlastně bude? Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má nejen před rozvodem s manželkou Helenou, ale především se rozchází se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a chystá se začít na místě, kde by ho asi nikdo nečekal. V Havířově. Tam chce stvořit novou hokejovou legendu, kterou nebude nikdo jiný než Hrouzek junior. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL.

Osmidílná první série z dílny scenáristy Petra Kolečka, autora Okresního přeboru, Čtvrté hvězdy, Masaryka i Padesátky, přinese zápletky vycházející ze skutečných událostí a velkou inspirací pro tvůrce jsou ikony i ikonické okamžiky českého hokeje. V titulní roli je patrná jasná inspirace nejen hokejového kouče Vladimíra Růžičky, Ivana Hlinky či Marka Sýkory, ale mnoha dalších mužů posedlých hokejem.

V dalších rolích se objeví Zdeněk Piškula (25), Hana Vagnerová, Marek Taclík, Norbert Lichý nebo Petra Špindlerová. Režie seriálu se ujal Vladimír Skórka. Ve vedlejších rolích se objeví i havířovští hokejisté AZ Havířov.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám