Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, Josef Rychtář (65) byl překvapivě osvobozen v případu zmlácení Zdeňka Macury (49) před rokem a půl ve Svitavách. Jeho syn flastr dostal, čtyři měsíce vězení s odkladem na jeden rok. Oba se přitom dopustili stejného skutku, výtržnictví před svědky a Macurovi způsobili zranění. Jak se nyní Super.cz dozvěděl, osvobození není ale pro Rychtáře žádná výhra!

„Když někomu zastaví trestní stíhání pro neúčelnost, dělá se to proto, že mu hrozí mnohem vyšší trest v jiném soudním řízení. V tomhle případě soudí Rychtáře za ublížení na zdraví ve Vsetíně a může jít až na tři roky do basy. Předpokládám, že soudkyně ze Svitav zvedla telefon a neformálně od soudce na druhé straně republiky vyzvídala, zda Rychtáře skutečně odsoudí. A protože se jí dostalo kladné odpovědi, tak jeho trestní stíhání v tomto případě zastavili. Ve Vsetíně dostane souhrnný trest a v jeho případě bych se s ohledem na počet skutků, kterých se měl dopustit, divil, kdyby to tentokrát nebylo opravdu takzvaně natvrdo,“ sdělil Super.cz renomovaný právník.

Možností sice prý je i nedůslednost soudu, nicméně podle oslovených odborníků to spíše nepřipadá v úvahu. Rychtář si tedy momentálně může oddechnout, ale patrně jen proto, aby se brzy začal strachovat ještě víc. Už byl pravomocně odsouzen za zmlácení exmanželky, neoprávněné vniknutí do domu Zdeňka Macury, jeho zbití v Bohnicích, navíc běží řízení ohledně urážek manželky a její obhájkyně a kdo ví, zda vdovec po Ivetě Bartošové není obžalovaný ještě za jiné skutky, o nichž veřejnost dosud vůbec nemá ponětí.

Kam podle vás Josef Rychtář patří?
do Síně slávy
1,3 %
do vězení
34,4 %
do blázince
60,6 %
do cirkusu
2,1 %
do politiky
1,6 %
Celkem hlasovalo 20743 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám