Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve třetí sérii pěvecké show Česko hledá SuperStar skončil na druhém místě hned za Zbyňkem Drdou (37). Jeho poznávacím znamením byl šátek na hlavě, stejně jako píseň Petra Koláře (56) Ještě že tě, lásko, mám, se kterou bodoval. Pamatujete si na sympatického Davida Spilku (35)? Prozradil nám, jak na období SuperStar vzpomíná.

„Jsem rád, že jsem tam byl, nakoplo mě to a dalo mi to určitou značku, o kterou jsem se mohl starat. Myslím, že jsem si neudělal špatné jméno,“ svěřil Super.cz. Po soutěži chtěl jít vlastní cestou a tvořit hudbu, která ho baví. Od SuperStar se odtrhl.

„Nepodepsal jsem s nimi smlouvu, takže jsem nebyl ničím vázaný. Na základě toho ji pak další soutěžící dostávali raději hned v prvních kolech. Musel bych jim odevzdávat 20 % ze zisku 50 let a to jsem nechtěl,“ překvapuje Spilka, kterému se dnes daří jako hudebníkovi a producentovi ve vlastním nahrávacím studiu. Zažil ale i horší časy.

„Tím bahnem jsem si prošel. Dva roky po soutěži jste mě mohli potkat prodávat ve stánku na poutích,“ překvapuje muzikant. „Lidi se mě ptali, proč nezpívám, a já na to, že bych zpíval rád, ale trochu mi byla zablokována cesta. SuperStar mi dala obrovskou zkušenost. Nebyl jsem na vojně a tohle mi dalo sílu hned ve 22 letech, takže dnes ve 35 už mě nic moc nepřekvapí,“ svěřil Spilka.

V hudbě a koncertování později pokračoval, ale už s vlastní kapelou. Ze začátku bojoval s nálepkou hezounka zpívajícího hit Petra Koláře a chvíli trvalo, než si fanoušci zvykli na jeho pravé já. „Já jsem se jako SuperStar úplně nepovedl,“ směje se. „Dva roky mi trvalo, než jsem přesvědčil rockové fanoušky o tom, že nejsem ten kluk Ještě že tě, lásko, mám. Maminky s kočárky na začátku utíkaly,“ dodává se smíchem.

S kapelou slavil velké úspěchy. „Hráli jsme na těch největších festivalech a podotýkám, že jsme byli všude placení. Nikdy jsme nebyli jako ti, kteří si platí za to, aby si někde mohli zahrát. To by mi hrdost nedovolila,“ přiznává. Ale i období na výsluní mělo svá proti a po čase se rozhodl dát koncertování vale.

„Přišla ponorka na všechno a já to chtěl změnit. Navázal jsem na svůj původní život a kapelu jsem zamrazil. Sedl jsem si do studia, kde jsme natočili a natáčíme spoustu desek, ze zahraničí i České republiky. Svoje dílo dávám teď po 10 letech znovu dohromady. Bude to ale opět hudba, která mě baví, žádná komerce,“ dodává David Spilka.

Reklama

Další články

Načítám