Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je na tom zpěvačka Yvonne Přenosilová (76) tak bídně, že musí „nakupovat“ v kontejneru? Ale kdeže! Právě naopak! V Průhonicích u supermarketu jsme ji přistihli ve chvíli, kdy do obří popelnice vhazovala svoje vyřazené oblečení. To pak poputuje na charitu. I tak ale přiznala, že nejraději nakupuje v sekáči.

Dozvěděla se totiž, že právě touhle formou je možné přispět na výcvik slepeckých psů. Zboží od dárců se roztřídí, prodá a výtěžek jde právě na tento druh charity. Yvonne Přenosilová dobře zná tyto ekologické a charitativní projekty ze zahraničí. Jednadvacet let žila v Mnichově. Dobře proto ví, že textil se nemusí házet do klasických popelnic či na smetiště, ale může se zhodnotit jinak.

„Doufám, že svými svršky nejen někomu prospěji, ale hlavně pomůžu dobré věci. Dobře vím, jak je výcvik takového psa finančně náročný a potřebný. Pes je pro nevidomého člověka nejen očima, ale hlavně kamarádem, někdy i jediným živým společníkem,“ řekla Super.cz Yvonne.

„Tento způsob charity mi připadá velmi smysluplný, protože nemám ráda plýtvání a vadí mi, když se vyhazují věci, které ještě někomu jinému mohou posloužit. Ostatně já sama občas ráda zajdu do obchodu s použitým textilem. Už jsem si tímto způsobem pár věcí také pořídila,“ dodává zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám