Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jen co Nova oznámila, že se diváci Ulice konečně dočkají maminky postavy Gábiny Pumrové, ztvárněné Anetou Krejčíkovou, o níž se v ději roky mluvilo, ale fyzicky se v něm až do teď neukázala, přichází další nováček. Opět to je maminka, tentokrát postavy učitelky Magdy v podání Veroniky Čermák Mackové. Ztvární ji Yvetta Blanarovičová (60).

Blanarovičová bude hrát v nekonečném seriálu ženu trpící Alzheimerovou chorobou. „Zdeňku diváci poznají na konci prvního stadia, kdy jí postupně vypadává paměť. Zdeňka onemocněla ve středním věku, kdy se tato nemoc projevuje agresivněji,“ přibližuje Yvetta.

Ta kvůli roli navštěvovala specializovaná zařízení pro pacienty s touto chorobou. „Mohla jsem mluvit také s příbuznými nemocných. Dostala jsem mnoho podnětů. Uvědomila jsem si například, že musím být pomalejší. Nemocní mají pocit, že všichni okolo jsou strašně rychlí, ale ve skutečnosti oni jsou zpomalení. Na to si dávám pozor,“ uvedla herečka.

S Veronikou Yvetta cítí spříznění. „Mám pocit, že jsme si v mnohém podobné. Nejen vizuálně, mimochodem, Verunka je i stejné střeštiprdlo jako já a současně má v sobě něco hlubokého. Mimochodem, nevím, jak je to možné, ale Veronika je velmi podobná mému synovi. Mám pocit, že v ní vidím jeho v dívčím provedení,” řekla Blanarovičová v rozhovoru pro pořad Volejte Novu.

Reklama

Další články

Načítám