Hlavní obsah
Článek

Vévodkyně z Cambridge byla na sobotním pohřbu prince Philipa (†99) ztělesněnou elegancí a Britové ji opěvují za to, jakou je důstojnou oporou truchlící rodině, a především manželovi Williamovi (41). Co se týče doplňků, upoutala především perlovým náhrdelníkem.

Náhrdelník z japonských perel v minulosti zdobil krk samotné královny Alžběty II. (†96) a následně princezny Diany (†36). Kate ho vynesla například na večeři ve Windsoru v roce 2017 k příležitosti oslavy 70. výročí svatby Alžběty II. a Philipa.

Šperk pochází z královniny osobní kolekce. Skládá se ze čtyř řad perel, které jí věnoval japonský parlament, a diamantové spony uprostřed.

Alžběta II. jej často nosila v 80. a 90. letech. Zdobil ji například na oslavě 70. narozenin bývalé britské ministryně Margaret Thatcher v roce 1995.

Dianě, která milovala perly, ho pak zapůjčila například na banket pořádaný na počest návštěvy královny Beatrix Nizozemské a jejího manžela prince Clause Nizozemského v roce 1982. Jednalo se o jednu z prvních Dianiných akcí po svatbě s Charlesem.

Reklama

Další články

Načítám