Hlavní obsah
Článek

Třetí potomek vévody (41) a vévodkyně z Cambridge princ Louis byl v pondělí odpoledne pokřtěn. Do královské kaple svatojakubského paláce jej doprovodilo početné příbuzenstvo, ceremoniálu se ujal arcibiskup z Canterbury Justin Welby. „Je to pro mě velká čest,“ tweetoval.

Prince Louise přinesla Kate oděného do tradičních krajkových šatiček (jedná se o repliku původních šatů, které nechala královna Victorie v roce 1841 ušít pro svou nejstarší dceru), ve kterých byli pokřtěni i nyní čtyřletý George a tříletá Charlotte. Starší děti měl na starost William. Na veřejnosti se tak poprvé objevilo všech pět členů rodiny pohromadě.

Kate se slavnostně oblékla do krémových šatů s výstřihem a nabíranými rukávy své oblíbené značky Alexander McQueen, která ji na významné události často vybavuje, a doplnila je kloboučkem značky Jane Taylor. Vypadala nádherně a celá zářila.

Mezi hosty nechyběli princ Harry (39) s novomanželkou Meghan (42), rodiče Kate, stejně jako její sourozenci se svými partnery, Williamův otec princ Charles a jeho žena Camilla. Královna Alžběta II. přítomna nebyla.

Princ Louis má celkem šest kmotrů vybraných z řad blízkých přátel Kate a Williama.

Reklama

Další články

Načítám